Titlurile Research in Motion (RIM), fabricantul canadian al telefonului inteligent BlackBerry confruntat cu grave dificultati, a pierdut luni la inchiderea Bursei din Toronto 6,09%, mentinandu-se cu greu peste pragul de 10 dolari.

Pe Wall Street, actiunile RIM au coborat la Nasdaq la 9,66 dolari, in scadere cu 5,85%. Aflate, in prezent, la cel mai scazut nivel incepand din 2003, titlurile RIM au inregistrat mai multe zile de declin total de aproape 15% dupa anuntul privind eventuale pierderi pe primele trei luni ale exercitiului fiscal 2012-2013.

In acelasi timp, grupul a declarat ca intentioneaza o reducere a cheltuielilor cu aproape 1 miliarde de dolari pana la sfarsitul anului viitor, evocand, totodata, reduceri importante de personal in urmatoarele luni.

RIM a solicitat ajutorul bancilor JPMorgan Chase si RBC Capital Markets in vedere evaluarii optiunilor strategice, demers interpretat de numerosi experti drept preludiul unei vanzari a intreprinderii, incapabila sa faca fata concurentilor sai, printre care Apple si sistemul Android al Google.