Reteaua sociala Facebook a anuntat intr-un comunicat ca a pus mana pe Instagram, aplicatia de partajare a fotografiilor, o achizitie in valoare de 1 miliard de dolari.


Tranzactia de 1 miliard de dolari, presarata cu o serie de conditii, este alcatuita din actiuni Facebook si numerar. Totul va fi oficializat pana la sfaritul trimestrului.

„Timp de ani, ne-am concentrat pe punerea la punct a unei aplicatii de partajare a fotografiilor cu prietenii”, a declarat fondatorul celei mai mari retele sociale din lume, Mark Zuckerberg. „Gratie acestui nou parteneriat, a continuat el, vom putea merge mai departe. De acum inainte, vom oferi o mai buna experienta in partajarea fotografiilor”, a declarat .

Zuckerberg a precizat ca intreprinderea sa va avea grija sa pastreze functiile de aplicare, pe care insa le va dezvolta. In nici un caz, a mentionat el, nu se va proceda la o simpla integrare in Facebook.

Merita precizat ca saptamana trecuta, Instagram a lansat o aplicatie pentru telefoanele inteligente cu sistemul de operare Google Android, pe langa cea lansata deja pentru iPhone. Cu aceast program, utilizatorii pot aplica diverse efecte fotografiilor realizate cu telefonul mobil, postandu-le, apoi, online.