Publicatia Business Insider a actualizat clasamentul celor mai detestate companii americane pe baza indicelui American Customer Satisfaction Index (ACSI).

Fata de editia din iunie, lista nu a suferit modificari majore, pentru ca, in majoritate, intreprinderile cotate lucreaza in domenii interconectate.

„General vorbind, companiile industriale dispun de mai mult timp pentru controlul calitatii productiei lor si inregistreaza note mai ridicate din punctul de vedere al vanzarilor si cererii, comparativ cu o firma aeriana, unde multe lucruri nu pot merge cum trebuie”, spune unul dintre autorii listei, David VanAmburg.

Pe lista figureaza mari banci si companii traditionale.

Potomac Electric este lider de top si a fost plasat in fruntea clasamentului pe baza evaluarilor diferitor studii de fiabilitate si sondaje de opinie.

Companiei i se reproseaza proasta calitate a serviciilor si frecventele pene de curent.

Cota de popularitate a Pepco s-a redus cu 16% fata de anul trecut.

In regres cu doua puncte fata de anul trecut, compania Time Warner Cable a fost plasata pe pozitia a treia. In iunie 2011, impotriva ei a fost depusa o plangere in urma refuzului de a asigura subtitrarea filmelor video disponibile spre inregistrare online de pe CNN. Recent, firma a difuzat filme pentru adulti pe canalele dedicate copiilor.

Companiile aeriene americane sunt prezente in numar mare in clasamentul ACSI: Delta Air Lines (locul 2), US Airways (6), United Airlines (7) si American Airlines (8).

In general, nemultumirile consumatorilor vizeaza probleme in recuperarea bagajelor, frecvente anulari de zboruri in ultima clipa, atitudinea deloc satisfacatoare a personalului de deservire.

Surprinzator, dar reteaua de socializare Facebook apare in topul companiilor detestate pe treapta a 9-a. In general, utilizatorii sunt preocupati de gradul de protectie a datelor personale, de ingerinta in viata privata, de introducerea unor noi programe, precum un flux de stiri. Printre altele, consumatorii nu sunt foarte incantati de constantele schimbari de interfata ale Facebook.

La capitolul banci, printre primele 18 cele mai detestate companii figureaza JP Morgan Chase (14) si Bank of America (18).

Nemultumirile vizeaza practicarea unor dobanzi prea ridicate, organizarea deficitara a serviciilor care lucreaza cu publicul.