Reteaua sociala Facebook, companiile Google si Apple au intrat intre primii 10 cei mai atractivi angajatori, in versiunea sitului Glassdoor, ocupand locurile trei, cinci si, respectiv, zece.


Aflat la cea de-a patra editie, clasamentul realizat de Glassdoor cuprinde 50 de intreprinderi si este intocmit pe baza rezultatelor unui sondaj de opinie cu participarea salariatilor. In actuala lista au intrat 13 din domeniul IT. Participantii la chestionar sunt rugati sa-si spuna parerea in legatura cu sistemul de conducere, cu posibilitatile de avansarea in cariera, nivelul de salarizare, cultura corporatista, atitudinea fata de munca si conditii de lucru.

Prima pozitie a fost atribuita firmelor de consultanta Bain & Company si McKinsey & Company, care au primit 4,7 si, respectiv, 4,3 puncte din 5 posibile.

Facebook, care anul trecut a fost lider de clasament, a acumulat tot 4,3 puncte, dar patronul companiei, Mark Zuckerberg, a inregistrat mai multe comentarii negative din partea colaboratorilor sai decat directorul general al McKinsey, Dominic Barton. Totusi, dintre societatile de IT, Facebook si-a pastrat suprematie drept cel mai atractiv angajator.

Daca pana acum Google s-a situat pe locul 30, cu 3,7 puncte, acum a reusit sa-si imbunatateasca pozitia in rating, acumuland 4 puncte din 5 posibile, in conditiile in care peste 90% dintre parerile expuse de salariati vizavi de directorul general al intreprinderii, Larry Page, au fost pozitive. Cuvintele frumoase folosite de intervievati la adresa patronului Apple, Tim Cook, au permis companiei sa urce 10 locuri, de pe 20 anul trecut pe 10 anul acesta.

Printre cei mai buni angajatori in versiunea Glassdoor au mai intrat companiile Salesforce.com, Citrix Systems, Qualcomm, SAP, NetApp, Intel, Groupon, Intuit, Accenture si Nvidia.