Cea mai mare retea sociala din lume, Facebook, a ales pentru listare platforma Nasdaq. Zvonurile din ultimele zile dadeau de inteles ca societatea condusa de Mark Zuckerberg va opta in favoarea New York Stock Exchange.


Intre Nasdaq si New York Stock Exchange (Nyse), Facebook a optat in favoarea primei platforme electronice de tranzactionare situata pe Times Square, scriu agentia Bloomberg si postul de televiziunie CNBC.

Listarea la bursa va avea loc in luna mai, asa cum s-a anuntat anterior, sub codul „FB”. Ea va permite societatii condusa de Marc Zuckerberg sa atraga cel putin 5 miliarde de dolari.

Aceasta decizie pune punt marii batalii dintre Nasdaq si Nyse pentru cea mai importanta operatiune IPO din istorie pentru o firma de internet. Dincolo de orice conditii, in special de natura financiara, impuse de cei doi operatori, Facebook a trebuit sa transeze lucrurile din punctul de vedere al imaginii.

Pe de o parte, Nasdaq este piata privilegiata de societatile tehnologice, Apple, Microsoft, Google sau Intel. Pe de alta, Nyse are o reputatie istorica, unde este cotata, printre altele, compania IBM.

In 2011, Facebook, care numara peste 850 de membri, a realizat o cifra de afaceri de 3,7 miliarde de dolari, aproape dublu fata de anul precedent. 85% dintre venituri (3,2 miliarde) au provenit din publicitate, restul din alte plati.