Asteptat cu mult interes, noul telefon inteligent produs de Apple, iPhone 5, a fost prezentat in aceasta seara la Los Angeles de directorul executiv de marketing al companiei americane, Phil Schiller.


Iata-l! Cum era de asteptat, iPhone 5 este mai mic, dar dispune de un ecran mai mare, de o camera mai buna, de tehnologia de cuplare la reteaua 4G LTE si de o baterie mai rezistenta. Concret, noul model are o grosime de 7,6 mm, fiind, astfel, cu 18% mai subtire si cu 20% mai usor decat predecesorul iPhone 4S. Are un ecran de 4 inci (10,16 cm) cu retina display, rezolutie de 1135x640 pixeli. iPhone 5 este realizat exclusiv din aluminiu si sticla.

In plus, senzorii touchscreen sunt integrati in display si de aceea ecranul este mai subtire cu 30% comparativ cu modelul anterior al telefonului inteligent de la Apple, Tot la capitolul performante trebuie mentionata viteza de conectare la wireless care este mare. Intr-un cuvant, iPhone 5 este de doua ori performant decat 4S.

In ceea ce priveste bateria, ea asigura 8 ore de convorbiri in retelele 3G sau 8 ore de navigare pe internet in retelele 4G LTE, 10 ore de navigare pe WiFi, 10 ore de video playback, 40 de ore de muzica sau 225 de ore de standby.

Cu camera sa cu senzor de 8 megapixeli si tehnologie care permite realizarea de fotografii de calitate superioara modelelor mai vechi in conditii de luminozitate redusa, iPhone 5 face poze cu 40% mai repede decat 4S. Utilizatorul are, de asemenea, posibilitatea de a opta inclusiv pentru modul panorama, cu capturare de imagini de pana la 28 megapixeli.

Printre noutati figureaza conectorul cu ajutorul caruia telefonul se ataseaza unui cablu USB si altor dispozitive compatibile. Cu alte cuvinte, Apple a renuntat la conectorul traditional cu 30 de pini, utilizat de aproape un deceniu, in favoarea unuia mai ingust, cu 8 pini.

Pretul de vanzare porneste, pe teritoriul Statelor Unite, de la 199 pentru varianta cu 16 GB stocare, 299 de dolari pentru versiunea cu 32 GB si de la 399 pentru modelul 64 GB. Precomenzile incep vineri, iar pana la sfarsitul anului aparatul va fi disponibil in 100 de tari.