Peste 20.000 de spanioli au sosit miercuri în Capitală pentru a vedea finala Europa League, 14.000 dintre aceştia venind cu 65 de curse charter, până la ora 18:00, a declarat secretarul de stat Petre Tobă, de la Centrul de comandă organizat la sediul Ministerului Administraţiei şi Internelor (MAI), potrivit Mediafax.

Potrivit lui Tobă, până la ora 18:00, în Bucureşti nu s-au înregistrat incidente în care să fie implicaţi suporteri spanioli.

"Nu sunt probleme, suporterii au avut un comportament exemplar", a subliniat, tot de la Centrul de comandă, şeful Poliţiei Române, Liviu Popa.

Subsecretarul de stat Raed Arafat, de la Ministerul Sănătăţii, a precizat au existat câteva probleme minore, care au fost rezolvate "la faţa locului".

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Bucureşti, Daniel Vasile, a precizat, pentru MEDIAFAX, că în cursul după-amiezii de miercuri, doi suporteri spanioli au avut nevoie de intervenţia echipelor ISU, după ce unul s-a tăiat la gambă într-o sticlă, iar altul a acuzat probleme respiratorii.

Finala Europa League, în care vor juca echipele spaniole Atletico Madrid şi Athletic Bilbao, este programată de la ora 21.45, pe Arena Naţională din Capitală.