Rasfoiti on-line volumul IX

Din 13 noiembrie, Financiarul va invita sa descoperiti peisajele magnifice, rezervatiile de vanatoare virgine sau paradisuri insulare fascinante din Africa Centrala si de Sud, prin intermediul volumului 9 al colectiei Marea enciclopedie a statelor lumii. Acest volum va ofera informatii despre istoria, geografia, politica si economia tarilor prezentate, dar contine si informatii esentiale legate de turism despre: Camerun, Rep. Centrafricana, Rep. Congo, Burundi, Rwanda, Tanzania, Uganda, Kenya, Ethiopia, Eritreea, Djibouti, Somalia, Seychelles, Comore, Mozambic, Malawi, Zambia, Angola, Namibia, Botswana, Zimbabwe, Africa de Sud, Lesotho, Swaziland, Madagascar, Mauritius, Reunion.

Stiati ca:
  • Camerun - Crestinii Fang, din sudul Camerunului, sunt cunoscuti mai ales datorita obiceiurilor funerare neobisnuite. Acestia cara cu ei, in cutii de lemn, numite bieri, craniile stramosilor. Membrii tribului de pigmei Baka constituie populatia indigena a Camerunului. Acesti indigeni cu par cret -barbatii au circa 150 cm inaltime, in timp ce femeile rareori ating 140 cm – sunt locuitori pasnici ai padurii, traind cu fructe, miere si vanat. Sunt vanatori-culegatori autentici si rareori cultiva pamantul. Oricine doreste sa-i vada trebuie sa le arate respect si, mai ales, sa le aduca daruri adecvate.
  • Seychelles - Majoritatea insulelor din Arhipelagul Seychelles sunt nelocuite. Desi suprafata terestra totala a insulelor nu depaseste 455 kmp, insulele sunt raspandite pe 400.000 kmp. Apele teritoriale ale arhipelagului acopera o suprafata de un milion kmp. Guvernul din Seychelles incearca sa protejeze mediul inconjurator. De aceea, numarul anual al turistilor care viziteaza Seychelles nu poate depasi 200.000 de persoane. Rezervatia naturala Vallee de Mai de pe insula Praslin, cu o suprafata de 19,5 ha, adaposteste specii rare precum vulpea zburatoare sau pasarea soarelui.
  • Zimbabwe - Familiile si clanurile sunt strict patriarhale. Pamantul este cultivat de femei, acestea fiind responsabile si pentru intretinerea gospodariei si cresterea copiilor. In 1999, o decizie a unui inalt tribunal din Zimbabwe a stabilit ca femeile au un statut inferior celui al barbatilor, indeosebi atunci cand s-au casatorit potrivit legii traditionale.
  • Madagascar - Folclorul joaca un rol important in viata malgasilor. Spectacolele de teatru stradal - adesea improvizate - sunt obisnuite in piete si pe arterele oraselor, transmitand intotdeauna un mesaj moral sau religios. Tabuurile religioase (fadys) joaca un rol central in viata de zi cu zi. Libertatea personala este limitata ca urmare a necesitatii respectarii acestor tabuuri, care prevad in ce lac te poti imbaia sau in ce automobil nu trebuie sa te urci.
Pachetul ziar + volumul 9 al Marii Enciclopedii a Statelor Lumii - Africa Centrala si de Sud costa 15 lei si se distribuie impreuna cu editia din 13 noiembrie a Financiarului.

Succesiunea volumelor este urmatoarea:
Vol. 1 - Europa de Nord si de Vest
Vol. 2 - Europa Centrala si de Est
Vol. 3 - Europa de Sud-Est si Sud-Vest
Vol. 4 - Asia de Sud, Est si Sud-Est
Vol. 5 - Asia Centrala si Orientul Mijlociu
Vol. 6 - America de Sud si de Nord
Vol. 7 – America Centrala si Indiile de Vest
Vol. 8 - Africa de Nord si de Vest  
Vol. 9 - Africa Centrala si de Sud - vineri, 13 noiembrie
Vol. 10 - Australia, Oceania, Antarctica

Marea enciclopedie a statelor lumii este cea mai noua colectie editoriala lansata de Financiarul, dupa Marea enciclopedie a cunoasterii, Marea istorie ilustrata a lumii si Descopera lumea (2008). Pe langa acestea, Financiarul a oferit cititorilor sai deopotriva literatura de business si de intelegere a relatiilor politico-economice internationale: “Gandeste ca un campion” si “Esecul in afaceri. 10 reguli de urmat”, “Putin si noua Rusie”. Lor li se adauga colectia de articole Harvard Business Review si Ghiduri Turistice Vizuale. Financiarul este editat de Media Casa Press, o companie a INTACT Media Group.

Cititorii care nu au reusit sa achizitioneze toate volumele colectiei Statele Lumii, pot comanda volumele lipsa la numarul de telefon 021/311.05.06 sau pe mail, la adresa comenzi(at)financiarul(punct)com

OFERTA SECIALA: COMANDA cele 10 volume ale colectiei Statele Lumii si PRIMESTI GRATUIT UN ABONAMENT sziar + cartet pe 6 luni, in perioada Ianuarie - Iunie 2010! SUNA-NE la numarul 021/311.05.06!