Rasfoiti on-line volumul VIII

Din 6 noiembrie, Financiarul va invita sa descoperiti originile primelor civilizatii si cele mai importante vestigii ale antichitatii din Africa de Nord si de Vest, alaturi de volumul 8 al colectiei Marea Enciclopedie A Statelor Lumii. Acest volum va ofera informatii despre istoria, geografia, politica si economia tarilor prezentate, dar contine si informatii esentiale legate de turism despre: Maroc, Algeria, Tunisia, Libia, Egipt, Sudan, Ciad, Niger, Burkina Faso, Mali, Mauritania, Capul Verde, Gambia, Guineea-Bissau, Guineea, Sierra Leone, Liberia, Cote d'Ivoire, Ghana, Togo, Benin, Nigeria, Guineea Ecuatoriala si Gabon.

Stiati ca:
  • Teba cu Orasul Mortilor, Cairo, monumentele nubine de la Abu Simbl pana la Philae, ruinele crestine timpurii de la Abu Mena si biserica Sfanta Ecaterina, precum si singura minune pastrata a lumii antice – piramidele de la Gizeh - sunt doar cateva dintre cele mai importante destinatii turistice din Egipt.
  • Piramida lui Kheops (cca 2551 – 2528 i. Hr), cea mai mare si mai veche dintre cele trei piramide la Gizeh, are in prezent o inaltime de 137 m. Cea de-a doua piramida a fost construita la ordinul lui Kephren (cca 2520 – 2494 i. Hr.) si are o inaltime de 136,4 m, dar fiind pe teren accidentat, pare mai inalta decat cea a lui Kheops. A treia, cea mai mica, ii apartine lui Mykerinos (cca 2470 i. Hr.) si are 63 de m inaltime.
  • In Muzeul de Barci Solare vizitatorii au ocazia de a vedea barca lui Kheops, de 43 de m lungime. Aceasta a fost ingropata pentru ca faraonul sa poata parcurge drumul inspre Regatul Mortilor, iar piesele separate au fost puse cap la cap printr-un proces migalos.
  • Teama de deochi joaca un rol important in viata tunisienilor, pericolul fiind inlaturat prin folosirea amuletelor si a “Mainii Fatimei”, un motiv prezent pe bijuterii si tesaturi, tatuaje si amprente in lut. Celor morti le sunt atribuite puteri supranaturale, iar credinciosii fac pelerinaje la marabout-uri, sanctuare ale personalitatilor, pentru indeplinirea dorintelor.
  • O mare parte a Marocului – litoralul, meseta (un podis de 200 km) si muntii care o inconjoara - apartine de continentul european, nefiind situata pe placa continentala africana.
  • Cea mai mare atractie a orasul Fes, vechi oras regal din Maroc, este “Aleea Vopselelor”, unde pielea se argaseste in bazine mari. Marrakech – “orasul rosu” este renumit datorita minaretului moscheii Kutubija, dar si pentru gradinile Jardin de L 'Agdal sau Jardin de la Menara.
  • Cea mai mare biserica din lume, Notre Dame de la Paix, care poate adaposti pana la 18.000 persoane, se afla in orasul Yamoussoukro din Cote d'Ivoire. Biserica are ca sursa de inspiratie catedrala Sf. Petru de la Roma.
Pachetul ziar + volumul 8 al “Marii Enciclopedii a Statelor Lumii – “Africa de Nord si de Vest” costa 15 lei si se distribuie impreuna cu editia din 6 noiembrie a Financiarului.

Succesiunea volumelor este urmatoarea:
Vol. 1 - Europa de Nord si de Vest
Vol. 2 - Europa Centrala si de Est
Vol. 3 - Europa de Sud-Est si Sud-Vest
Vol. 4 - Asia de Sud, Est si Sud-Est
Vol. 5 - Asia Centrala si Orientul Mijlociu
Vol. 6 - America de Sud si de Nord
Vol. 7 – America Centrala si Indiile de Vest
Vol. 8 - Africa de Nord si de Vest  - vineri, 6 noiembrie
Vol. 9 - Africa Centrala si de Sud
Vol. 10 - Australia, Oceania, Antarctica

Marea Enciclopedie A Statelor Lumii este cea mai noua colectie editoriala lansata de Financiarul, dupa Marea Enciclopedie A Cunoasterii, Marea Istorie Ilustrata A Lumii Si Descopera Lumea (2008). Pe langa acestea Financiarul a oferit cititorilor sai deopotriva literatura de business si de intelegere a relatiilor politico-economice internationale: “Gandeste ca un campion” si “Esecul in afaceri. 10 reguli de urmat”, “Putin si noua Rusie”. Lor li se adauga colectia de articole Harvard Business Review si Ghiduri Turistice Vizuale. Financiarul este editat de Media Casa Press, o companie a Intact Media Group.

Cititorii care nu au reusit sa achizitioneze toate volumele colectiei Statele Lumii, pot comanda volumele lipsa la numarul de telefon 021/311.05.06 sau pe mail, la adresa comenzi(at)financiarul(punct)com

OFERTA SECIALA: COMANDA cele 10 volume ale colectiei Statele Lumii si PRIMESTI GRATUIT UN ABONAMENT sziar + cartet pe 6 luni, in perioada Ianuarie - Iunie 2010! SUNA-NE la numarul 021/311.05.06!