Rasfoieste online volumul VII

Din 30 octombrie, Financiarul va invita sa va aventurati pe itinerariile vaselor de pirati catre taramurile fascinante din America Centrala si Indiile de Vest, alaturi de volumul al 7-lea al colectiei Marea enciclopedie a statelor lumii. Acest volum va ofera informatii practice pentru cei pasionati de calatorii, precum si date concrete despre istoria, obiceiurile si traditiile locuitorilor din: Mexic, El Salvador, Honduras, Nicaragua, Costa Rica, Panama, Bahamas, Cuba, Jamaica, Haiti, Republica Dominicana, Insulele Virgine, Antilele Olandeze + alte 15 tari.

Stiati ca:
  • Cuba produce mai mult de 300 de milioane de trabucuri pe an. Procesul de productie este laborios si indelungat. Dupa uscare, frunzele de tutun trec prin trei procese de fermentare, ultimul dintre acestea putand sa dureze 10 ani. “Torcedos” - cei care rasucesc trabucurile, pot face fiecare cate 100-120 trabucuri pe zi si pot pastra trei dintre ele.
  • Pe partea de sud-vest a insulei Juventud, cea mai mare insula a Cubei, fundul marii se afla la o adancime de aproape 1000 m. Scufundatorii pot observa mai mult de 100 de varietati de burete si de corali, calcani, baracude sau rechini, dar si epave ale navelor scufundate de pirati.
  • Jamaica este patria muzicii reggae, o combinatie de stiluri diferite, printre care R&B american, mento jamaican, muzica africana si ska. Pentru miscarea rastafari, reggae a devenit un simbol al luptei impotriva saraciei si opresiunii. Rastafarismul s-a dezvoltat din miscarea “inapoi in Africa”, pentru reintoarcerea populatiei de culoare din Caraibe in Afria, chiar daca aceasta migratie in masa nu s-a materializat niciodata.
  • Tequila este considerata bautura nationala in Mexic si se obtine doar din sucul agavelor albastre Weber. Timpul necesar ca agavele sa ajunga la maturitate este de zece ani. Productia de tequila este permisa numai in anumite regiuni din Mexic, iar procesul de obtinere este elaborat si trece prin numeroase controale stricte de calitate.
  • Ziua Mortilor (Dia de los Muertos), care se desfasoara pe 1 si 2 noiembrie, este unul dintre cele mai importante evenimente din Mexic. Mesele imbelsugate sunt pregatite pentru picnicul intregii familii in cimitir. Noaptea, familiile se indreapta spre cimitir pentru a impodobi mormintele cu flori colorate si lumanari parfumate. Oamenii canta si danseaza, rad si mananca, se roaga si asculta muzica.
 
Pachetul ziar + volumul 7 al Marii Enciclopedii a Statelor Lumii - America Centrala si Indiile de Vest costa 15 lei si se distribuie impreuna cu editia din 30 octombrie a Financiarului.

Succesiunea volumelor este urmatoarea:

Vol. 1 - Europa de Nord si de Vest
Vol. 2 - Europa Centrala si de Est
Vol. 3 - Europa de Sud-Est si Sud-Vest
Vol. 4 - Asia de Sud, Est si Sud-Est
Vol. 5 - Asia Centrala si Orientul Mijlociu
Vol. 6 - America de Sud si de Nord
Vol. 7 - America Centrala si Indiile de Vest  - vineri, 30 octombrie
Vol. 8 - Africa de Nord si de Vest
Vol. 9 - Africa Centrala si de Sud
Vol. 10 - Australia, Oceania, Antarctica

Marea enciclopedie a statelor lumii este cea mai noua colectie editoriala lansata de Financiarul, dupa Marea enciclopedie a cunoasterii, Marea istorie ilustrata a lumii si Descopera lumea (2008). Pe langa acestea, Financiarul a oferit cititorilor sai deopotriva literatura de business si de intelegere a relatiilor politico-economice internationale: “Gandeste ca un campion” si “Esecul in afaceri. 10 reguli de urmat”, “Putin si noua Rusie”. Lor li se adauga colectia de articole Harvard Business Review si Ghiduri Turistice Vizuale. Financiarul este editat de Media Casa Press, o companie a INTACT Media Group.

Cititorii care nu au reusit sa achizitioneze toate volumele colectiei Statele Lumii, pot comanda volumele lipsa la numarul de telefon 021/311.05.06 sau pe mail, la adresa comenzi(at)financiarul(punct)com

OFERTA SECIALA: COMANDA cele 10 volume ale colectiei Statele Lumii si PRIMESTI GRATUIT UN ABONAMENT sziar + cartet pe 6 luni, in perioada Ianuarie - Iunie 2010! SUNA-NE la numarul 021/311.05.06!