Rasfoieste online volumul V


Din 16 octombrie, Financiarul va propune o noua destinatie: “Asia Centrala si Orientul Mijlociu”, al 5-lea volum al colectiei “Marea enciclopedie a statelor lumii”, cu ajutorul caruia veti descoperi informatii interesante si practice despre
Tadjikistan, Kirgizstan, Kazahstan, Uzbekistan, Turkmenistan, Iran, Irak, Kuwait, Bahrain, Qatar, Emiratele Arabe Unite, Oman, Yemen, Arabia Saudita, Iordania, Israel, Liban, Siria, Turcia, Azerbaidjan, Armenia, Georgia.

La cererea cititorilor, Financiarul va retipari cel de-al doilea volum al colectiei si va aparea pe piata - marti, 13 octombrie!

Stiati ca:
  • Bahrain, despre care unele mituri spun ca este Gradina Raiului, este un refugiu pentru bancile off-shore in cea mai liberala economie a lumii, dupa SUA si Luxemburg. Politetea ii obliga pe oaspeti sa bea doua cesti mici de cafea sau ceai in casa gazdei. Talpile celui care sta pe o perna cu picioarele incrucisate nu trebuie sa fie la vedere si este absolut interzis sa oferi sau sa primesti ceva cu mana stanga.
  • Orasul Baikonur din Kazahstan a fost folosit ca aerodrom spatial, pentru ca stepa este o zona ideala pentru aterizarea navelor spatiale. Si astazi, navele spatiale rusesti cu echipaj pentru Statia Spatiala Internationala decoleaza de pe aerodromul Baikonur. Kahazii continua sa vaneze si astazi in stepa, folosind femele de vultur auriu pentru vanatoarea de vulpi.
  • Israelul este adesea asociat cu kibbutzul, un sistem unic de asezari agricole colective. Primul kibbutz - adunare in ebraica, a fost intemeiat in 1909 pe malul de sud al Marii Galileei. Azi sunt circa 250 de-a lungul Israelului, cu un total de 130.000 de locuitori.
  • Foarte concentrata in potasiu, brom, magneziu si iod, Marea Moarta din Israel este cea mai bogata din lume in minerale. Efectele sale benefice se stiau inca din antichitate, iar astazi, ea trateaza cu succes o gama de afectiuni, in special reumatismul, artrita si bolile de piele.
  • Numarul turistilor care au vizitat Turcia in 1970 a fost de un milion. Astazi, peste 10 milioane turisti merg in Turcia pentru a-si petrece vacantele. Turismul reprezinta 6% din PIB. Turcia ofera activitati sportive variate, de la surf la golf si parapanta, iar bazarele si specialitatile locale incanta vizitatorul.
 
Colectia “Marea enciclopedie a statelor lumii” este o lucrare de referinta pentru orice biblioteca, un documentar de exceptie, un atlas geografic, dar si un extraordinar ghid turistic, indispensabil tuturor celor pasionati de calatorit. Nu lipsesc informatiile privind transportul si comunicatiile sau informatiile turistice, inclusiv cele privind formalitatile vamale, posibilitatile de cazare si de transport sau telefoanele utile. Sunt, de asemenea, mentionate date privind evenimentele care au marcat devenirea statului respectiv sau personalitati reprezentantive, alaturi de informatii inedite din diferite domenii. Lucrarea este prezentata intr-un stil accesibil, iar textul este insotit de numeroase ilustratii color, foarte diverse si sugestive.

Succesiunea volumelor este urmatoarea:

Vol. 1 - Europa de Nord si de Vest 
Vol. 2 - Europa Centrala si de Est > reeditare din 13 octombrie
Vol. 3 - Europa de Sud-Est si Europa de Sud-Vest
Vol. 4 - Asia de Sud, Est si Sud-Est  
Vol. 5 - Asia Centrala si Orientul Mijlociu > din 16 octombrie
Vol. 6 - America de Sud si Nord > din 23 octombrie
Vol. 7 – America Centrala si Indiile de Vest
Vol. 8 - Africa de Nord si Vest
Vol. 9 - Africa Centrala si de Sud
Vol. 10 - Australia, Oceania, Antarctica

“Marea enciclopedie a statelor lumii” este cea mai noua colectie editoriala lansata de Financiarul, dupa “Marea enciclopedie a cunoasterii”, “Marea istorie ilustrata a lumii” si “Descopera lumea” (2008). Pe langa acestea, Financiarul a oferit cititorilor sai deopotriva literatura de business si de intelegere a relatiilor politico-economice internationale: “Gandeste ca un campion” si “Esecul in afaceri. 10 reguli de urmat”, “Putin si noua Rusie”. Lor li se adauga colectia de articole Harvard Business Review si Ghiduri Turistice Vizuale. Financiarul este editat de Media Casa Press, o companie a INTACT Media Group.

Cititorii care nu au reusit sa achizitioneze toate volumele colectiei Statele Lumii, pot comanda volumele lipsa la numarul de telefon 021/311.05.06 sau pe mail, la adresa comenzi(at)financiarul(punct)com

OFERTA SECIALA: COMANDA cele 10 volume ale colectiei Statele Lumii si PRIMESTI GRATUIT UN ABONAMENT sziar + cartet pe 6 luni, in perioada Ianuarie - Iunie 2010! SUNA-NE la numarul 021/311.05.06!