Rasfoieste online volumul IV

Vineri, 9 octombrie, Financiarul va invita sa descoperiti frumusetea si misterele unor tari fascinante, alaturi de cel de-al 4-lea volum al colectiei Marea enciclopedie a statelor lumii, dedicat Asiei de Sud si Est. Volumul va va purta intr-o incredibila calatorie prin China, Mongolia, Japonia, Coreea, Taiwan, Vietnam, Laos, Cambodgia, Thailanda, Malaysia, Singapore, Brunei, Filipine, Indonezia, Timorul de Est, Maldive, Sri Lanka, India, Bangladesh, Myanmar, Bhutan, Nepal, Pakistan, Afghanistan.  
 
La cererea cititorilor, Financiarul va retipari primele doua volume ale colectiei, iar urmatoarele volume vor fi scoase in tiraj dublu.
Astfel, marti, 6 octombrie, volumul 1, iar marti, 13 octombrie, volumul 2, retiparit numai cu Financiarul.
 
Stiati ca:
In Japonia speranta de viata este de 86 de ani la femei si de 79 de ani la barbati. In fiecare an in Japonia sunt inregistrate peste 1.000 de cutremure, desi unele nu sunt resimtite de populatie. Una dintre experientele inedite de vacanta in Japonia este calatoria cu trenul de mare viteza cu doua etaje, Shinkansen. Acesta circula intre Tokyo si Fukuoka si poate atinge o viteza maxima de 350 km/h. Plecarea punctuala, performanta aerodinamica si siguranta trenului sunt legendare.
 
Taiwanul se mandreste cu cea mai inalta cladire din lume: Taipei 101, o cladire‑turn de birouri, recent finalizata, cu 101 etaje si 508 m inaltime. Muzeul Palatului National din Taipei, inaugurat in 1965, dedicat istoriei si culturii chineze, are 700.000 de artefacte. Scoaterea de antichitati, de bijuterii din aur si argint este interzisa. Moneda straina poate fi introdusa pana la valoarea de 5.000 de dolari, dar trebuie declarata.
 
In ciuda interdictiei guvernamentale, triburile din munti din nordul Laosului, regiune cunoscuta sub numele de „Triunghiul de Aur“, continua sa cultive maci pentru productia de opiu. Potentialul pentru energie hidroelectrica este enorm, fiind estimat la 18.000–24.000 de megawati. Cu un numar foarte mare de centrale electrice de‑a lungul fluviului Mekong, Laos ar putea ajunge un important furnizor de energie in Asia de Sud‑Est.
 
Sultanatul Brunei – oficial cunoscuta ca Negara Brunei Darussalam („domiciliul pacii“) – este cea mai bogata tara din Asia de Sud-Est, datorita resurselor sale enorme de petrol si gaze naturale. Produsul national brut pe locuitor este de 23.600 dolari.
 
Colectia “Marea enciclopedie a statelor lumii” este o lucrare de referinta pentru orice biblioteca, un documentar de exceptie, un atlas geografic, dar si un extraordinar ghid turistic, indispensabil tuturor celor pasionati de calatorii. Colectia, care cuprinde 10 volume, prezinta informatii esentiale despre fiecare tara de pe mapamond: populatie si locuitori, aspectele culturale definitorii, istoria statului, obiceiurile si traditiile locuitorilor, politica, economie sau stil de viata. Lucrarea este prezentata intr-un stil accesibil, iar textul este insotit de numeroase ilustratii color, foarte diverse si sugestive.
 
Pachetul ziar + volumul 4 al „Marii Enciclopedii a Statelor Lumii – “Asia de Est, de Sud-Est si de Sud” costa 15 lei si se distribuie impreuna cu editia din 9 octombrie a Financiarului.
 
Succesiunea volumelor este urmatoarea:
 
Vol. 1 - Europa de Nord si de Vest >> (retiparire: marti – 6 octombrie)
Vol. 2 - Europa Centrala si de Est > (retiparire: marti – 13 octombrie)
Vol. 3 - Europa de Sud-Est si Sud-Vest
Vol. 4 - Asia de Sud, Est si Sud-Est >> vineri, 9 octombrie
Vol. 5 - Asia Centrala si Orientul Mijlociu
Vol. 6 - America de Sud si de Nord
Vol. 7 – America Centrala si Indiile de Vest
Vol. 8 - Africa de Nord si de Vest
Vol. 9 - Africa Centrala si de Sud
Vol. 10 - Australia, Oceania, Antarctica

Marea enciclopedie a statelor lumii este cea mai noua colectie editoriala lansata de Financiarul, dupa Marea enciclopedie a cunoasterii, Marea istorie ilustrata a lumii si Descopera lumea (2008). Pe langa acestea, Financiarul a oferit cititorilor sai deopotriva literatura de business si de intelegere a relatiilor politico-economice internationale: „Gandeste ca un campion” si „Esecul in afaceri. 10 reguli de urmat”, “Putin si noua Rusie”. Lor li se adauga colectia de articole Harvard Business Review si Ghiduri Turistice Vizuale. Financiarul este editat de Media Casa Press, o companie a INTACT Media Group.

Cititorii care nu au reusit sa achizitioneze toate volumele colectiei Statele Lumii, pot comanda volumele lipsa la numarul de telefon 021/311.05.06 sau pe mail, la adresa comenzi(at)financiarul(punct)com

OFERTA SECIALA: COMANDA cele 10 volume ale colectiei Statele Lumii si PRIMESTI GRATUIT UN ABONAMENT sziar + cartet pe 6 luni, in perioada Ianuarie - Iunie 2010! SUNA-NE la numarul 021/311.05.06!