Fitch a confirmat, vineri, ratingurile pentru credite pe termen lung ale Bancii Transilvania, UniCredit Tiriac Bank si ProCredit Bank Romania.
Astfel, calificativul Bancii Transilvania pentru imprumuturi pe termen lung in valuta a fost confirmat la "BB-", iar cel pe perioada scurta la "B". Reafirmarea acestora reflecta, printre altele, structura diversificata si stabila de finantare si lichiditatea confortabila, se arata intr-un comunicat al agentiei de evaluare financiara.
Fitch a mentinut, de asemenea, ratingurile UniCredit Tiriac Bank la "BBB+/F2". Decizia reflecta opinia agentiei potrivit careia sprijinul la care se poate astepta UniCredit Tiriac Bank din partea bancii-mama UniCredit ramane ridicat, in cazul in care va fi necesar. Ratingul bancii este limitat de plafonul de tara al Romaniei ("BBB+"). Atingerea unei calitati bune a activelor este principala provocare a bancii, potrivit analistilor agentiei.
Nu in ultimul rand, agentia de evaluare financiara a mentinut si calificativele ProCredit Bank la "BB+/B". Fitch a confirmat si ratingurile in lei, tot la "BB+/B", iar calificativele pe termen lung au toate perspectiva stabila. Grupul ProCredit Holding AG, principalul actionar, ramane angajat in sustinerea bancii si exista o probabilitate moderata de sprijin din partea acestuia, avand in vedere forta financiara a grupului, apreciaza agentia de rating.