Fitch Ratings a decis azi, retrogradarea cu o treapta a calificativului bancii ING Verzekeringen NV, la "A-" , ca urmare a anuntului de desprindere a unitatii “Asigurari” din grup, insa a reconfirmat calificativul ING Bank NV si ING Group la "A+", respectiv “A”.

Astfel, agentia a afirmat ratingul ING Bank NV la "A+", cu perspectiva stabila, insa a redus ratingul individual al bancii la "C", de la "B/C".Totodata, aceasta a incadrat ratingul ING Asigurari in "Rating Watch Negative" urmarind evolutia situatiei cu perspectiva negativa, cu posibilitatea de a efectua noi reduceri ale ratingului.

Fitch a atribuit ING Group ratingul de sprijin "1" si ratingul de sprijin guvernamental "A", aceste calificative referindu-se la posibila intentie a actionarilor de a sprijini compania, precum si la potentialul acestora de a o sustine.

"Deciziile de rating reflecta anuntul ING Group privind intentia de a renunta la operatiunile de asigurari pana la sfarsitul anului 2013. In prezent, ING Group, compania-holding, are doua subsidiare majore: ING Bank, care opereaza majoritatea diviziilor bancare ale grupului, respectiv ING Verzekeringen, care cuprinde activitatile de asigurari", se arata intr-un comunicat al Fitch.


Sursa: Mediafax