În fiecare zi, România cheltuieşte mai mult decât încasează prin bugetul general consolidat pentru bunuri şi servicii publice, a declarat marţi, la finalul întâlnirii de la Comisia de buget finanţe din Camera Deputaţilor, Florin Georgescu, ministrul finanţelor publice.


'În fiecare zi, pentru bunuri şi servicii publice, România cheltuieşte mai mult decât încasează prin bugetul general consolidat. Într-o zi, să spunem, România încasează la bugetele locale, de pensii, de sănătate, de şomaj 10 unităţi şi cheltuieşte 11. Adunate la finalul fiecărui an, aceste deficite reprezintă deficitul anual şi reportate an de an se transformă în datorie publică', a explicat Georgescu.

Potrivit ministrului finanţelor, evoluţiile economice din România se află pe traiectoria convenită cu partenerii externi, precizeaza Agerpres.

'Evoluţiile economice din România sunt pe traiectoria convenită cu partenerii externi, pe de-o parte, şi ţinem cont de nevoile şi resursele externe pentru a optimiza modul de utilizare a acestora, pe de altă parte', a spus Florin Georgescu.