Reprezentanţii Fondului Monetar Internaţional au agreat solicitarea ajutorului de urgenţă pentru Oltchim şi au impus autorităţilor române un termen de două luni pentru acordarea acestui sprijin, a declarat secretarul de stat în Ministerul Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri, Rodin Traicu, la o conferinta pe tema 'Influenţa investiţiilor în creşterea independenţei energetice a României'. 


'Reprezentanţii FMI sunt de acord cu ajutorul de urgenţă. Ne-au întrebat în ce stadiu este întocmirea documentaţiei pentru obţinerea lui. Ne-au spus că termenul limită este de două luni. Replica mea a fost că aşa cum ei ne cer urgentarea introducerii managementului privat, aşa cerem şi noi urgentarea acordării ajutorului', a afirmat Rodin Traicu, făcând referire la ajutorul de salvgardare de 20 milioane euro pentru care se poartă discuţii cu reprezentanţii CE.

Secretarul de stat a adăugat că, în cadrul discuţiilor cu FMI, s-a ajuns la concluzia că termenele rămân cele care au fost angajate anterior, la negocierile din luna august 2012. 'În rest, în energie, în cea mai mare parte, problemele au fost îndeplinite şi reluarea negocierilor pentru scrisoarea de intenţie va avea loc după 15 ianuarie 2013, la o dată convenită cu Ministerul de Finanţe', a menţionat Rodin Traicu la evenimentul organizat de publicatia online Focus Energetic.