Aurel Saramet, presedintele Fondul National de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri (FNGCIMM), a declarat ca institutia nu a primit inca suma de 46 milioane de euro care ar fi trebuit sa contribuie la sustinerea cofinantarii proiectelor europene, potrivit HotNews. "Toti stiti ca de prin iunie am fost capitalizati cu 46 milioane de euro, dar nu am primit nici pana astazi banii destinati sustinerii absorbtiei fondurilor europene. Este bine sa se retina acest lucru vizavi de impulsionarea absorbtiei sau cofinantarea fondurilor structurale", a sustinut Saramet.

Valoarea garantiilor acordate pana in prezent pentru cofinantarea proiectelor pe fonduri structurale se ridica la 92-93 milioane de euro, a adaugat Saramet, precizand ca au fost platite trei garantii, in cazuri de nerambursare a creditelor catre banci.

Aurel Saramet a mai spus ca, potrivit unei statistici neoficiale, aproape o treime din proiectele pe fonduri europene declarate eligibile, din punct de vedere tehnic si al documentatiei, de catre autoritatile de management sunt respinse de la cofinantare pe motive bancare.