Divizia din Australia a Ford Motor a anunţat marţi că intenţionează să renunţe la 440 de angajaţi, sau aproximativ 15% din forţa sa de muncă, şi să reducă producţia cu aproape 30%, din cauza scăderii popularităţii modelului Falcon, transmite Reuters.Producătorii auto prezenţi în Australia au înregistrat vânzări solide în ultimul an, în ciuda încetinirii creşterii economiei, dar Ford s-a confruntat cu declinul vânzărilor. În trecut modelul Falcon produs de Ford era cel mai bine vândut vehicul din Australia dar acum cu greu intră în top 20, deoarece consumatorii preferă automobile mici şi SUV-uri, inclusiv modelul 4WD Territory produs de Ford în Australia.

Marţi, producătorul auto american a anunţat că va reduce producţia în Australia de la 209 vehicule pe zi la 148 vehicule pe zi, începând cu luna noiembrie 2012, ca răspuns la schimbarea preferinţelor consumatorilor, care a dus la declinul vânzărilor. Anul trecut, Ford a renunţat la 240 din cei 3.000 de angajaţi din Australia.

În ianuarie, premierul australian Julia Gillard a confirmat măsurile adoptate de stat pentru a asigura viitorul producţiei auto a Ford în Australia. Guvernul federal, guvernul statului Victoria şi producătorul auto american Ford Motor au anunţat modernizarea investiţiei, în valoare de 106,5 milioane de dolari, care va asigura continuarea producerii modelului Falcon cel puţin până în 2016.

Modelul Falcon produs de Ford în statul australian Victoria va fi mai eficient din punct de vedere al emisiilor de gaze decât modelele anterioare. De asemenea, măsurile adoptate de stat asigură 3.500 de locuri de muncă la uzinele Ford din Geelong şi Broadmeadows, în statul Victoria. În industria auto din Australia lucrează aproximativ 60.000 de persoane.

În România, Ford Motor a început în 25 iunie producţia de serie a noului model de automobile Ford B-Max la fabrica din Craiova. Noua fabrică de producţie a vehiculelor de la Craiova este rezultatul unei investiţii de peste 500 de milioane de euro (aproape 650 milioane USD) efectuate de Ford. În total, Ford investeşte peste 675 milioane euro (aproape 875 milioane USD) în producţia de motoare şi vehicule în România.