Compania americană Ford a anunţat că acesta este ultimul sezon în care participă cu o echipă oficială în Campionatul Mondial de Raliuri (WRC), informează agenţia EFE, citata de Agerpres.


Într-un comunicat dat publicităţii luni, Ford explică că a luat această decizie din cauza situaţiei economice mondiale actuale şi ca urmare a revizuirii activităţilor sale de marketing în Europa.

"Ford este mândră de lunga sa istorie în Mondialul de raliuri, iar aceasta nu a fost o decizie uşoară", se precizează în comunicatul semnat de Roelant de Waard, vicepreşedintele însărcinat cu marketingul, vânzările şi serviciile Ford în Europa. "În aceste momente, compania a considerat oportună reducerea legăturilor sale cu Mondialul de Raliuri şi orientarea resurselor către alte zone", adaugă comunicatul.

Ford va continua să fie prezent în WRC, însă neoficial, prin intermediul echipei M-Sport, cu care a colaborat începând din 1997 la prepararea maşinilor sale oficiale de competiţie şi cu care poartă în prezent negocieri pentru a-i pune la dispoziţie modelul Fiesta R5 în vederea viitorului sezon.