Teodor Ancuţa, fost preşedinte şi director al Sibex, nu crede că Cristian Sima a fugit cu banii, ci mai degrabă că acesta i-a pierdut la bursă, el afirmând, totodată, că Sima a încercat să îl convingă, în 2011, să îi cedeze funcţia de la Sibex contra sumei de un milion de euro, însă nu a acceptat.

Teodor Ancuţa, preşedinte şi director general al Sibex înainte de Cristian Sima, a declarat că este posibil ca Sima să fi dispărut de teamă, după ce probabil a pierdut banii celor pentru care tranzacţiona prin WBS Holding, scrie Mediafax.

"Poate a fugit cu banii, poate a şi pierdut banii celor pentru care a tranzacţionat. Poate cei care şi-au dat banii să îi administreze el îl caută după ce poate le-a pierdut banii. Eu mai puţin cred că a plecat cu banii. Mai mult cred că i-a pierdut la bursă şi îi e teamă să se întoarcă. Eu am auzit de milioane de euro, dar nu ştiu concret nimic. Cei păgubiţi poate se vor constituie parte civilă", a spus Teodor Ancuţa.

Potrivit acestuia, Poliţia ar trebui să înceapă cercetările de la departamentul de contabilitate al WBS.

"Au fost care i-au dat bani. Poate el a spus că o să îi înmulţească şi poate i-a pierdut. Se poate şi să fi plecat cu ei. Numai el ştie ce a făcut şi poate departamentul lui de contabilitate de la WBS. La urma urmei, societatea a avut un departament de contabilitate. Poliţia ar trebui să meargă acolo", a afirmat Ancuţa.

Întrebat despre legăturile pe care Cristian Sima le-ar avea în străinătate, Ancuţa a spus că are cunoştinţă despre o firmă din Italia care era acţionară la Sibex cu cinci la sută şi pentru care Sima făcea tranzacţiile.

"Gurile rele spun că el a avut tot felul de legături cu Italia. A adus o firmă la Sibiu care are cinci la sută, Codognotto, o firmă despre care Sima spunea că este de transporturi. Eu nu i-am văzut niciodată pentru că el vota pentru ei", a declarat Ancuţa.

Întrebat, de asemenea, despre vânzarea de către Sima a firmei WBS, Ancuţa a susţinut că nu are cunoştinţă despre acest lucru, însă ştie că "se învârtea în cercurile bune".

"Ştiu că se învârtea în cercurile bune. Nu ştiu cui a vândut el WBS. Din ce ştiu eu, cred că şi-a pregătit din timp această acţiune", a adăugat Ancuţa.

Totodată, Ancuţa susţine că Sima a încercat să îl covingă să îi cedeze funcţia de preşedinte - director general al Sibex, oferindu-i suma de un milion de euro, însă a refuzat.

Teodor Ancuţa a fost preşedinte al Sibex până în 29 aprilie 2011, când Consiliul de Administraţie l-a votat în această funcţie pe Cristian Sima.
Comisia Naţională a Valorilor Mobiliare (CNVM) a început joi o investigaţie la sediul societăţii de brokeraj WBS România după ce au apărut suspiciuni că fostul acţionar Cristian Sima ar fi fugit cu banii firmei WBS Holding.