Deputatul PNL Daniel Chitoiu, propus pentru postul de ministru al Economiei a fost presedinte al ANAF intre 2004 si 2008.

Nascut la 11 iulie 1967 in Pausesti, judetul Valcea, Chitoiu este casatorit si are un copil. In perioada 4 aprilie 2004 - 22 decembrie 2008, Chitou a fost presedinte, cu rang de secretar de stat, al Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF). Intre 15 martie 2001 si 2 martie 2005, Chitoiu a fost controlor financiar al Curtii de Conturi a Romaniei.

Absolvent al Academiei de Stiinte Economice Bucuresti, Daniel Chitoiu este doctor in economie, specializarea Relatii financiar-valutare.

De asemenea, Chitoiu s-a facut remarcat si prin prezenta in diverse Consilii de Administratie ale unor societati de stat. Conform presei, in 2006 Chitoiu a fost membru in CA ale CEC, SN Radiocomunicatii SA, iar la CN Imprimeria Coresi a fost membru in Asociatia Generala a Actionarilor.

El detine, potrivit celei mai recente declaratii de avere, actiuni la Compania de Asigurari si Reasigurari Exim Ro SA, in valoare totala de 40.000 de lei, iar la Fondul Proprietatea, de 200.000 de lei. De asemenea, el a cumparat si actiuni BCR Asigurari de 120 de lei si la BCR Asset Management de 200 de lei.

In declaratia de interese el a trecut companiile unde este actionar, precum si faptul ca este membru fondator al Institutului Liberal IC Bratianu.

Daniel Chitoiu este si presedinte al Camerei Consultantilor Fiscali.