Este o echipa magnifica, dispusa dupa formula 4-3-3. Un 11 de vis, mondial, echipa tip de fotbal a anului 2011, altfel botezata Fifa/FIFPro World XI.


O selectionata anuntata luni la Zurich, in Elvetia, in cadrul Galei FIFA de decernare a Balonului de Aur. In cadrul acestei echipe se regasesc nume rasunatoare ale fotbalului mondial, de la Cristiano Ronaldo, Lionel Messi sau Xavi Hernandez, cei trei finalisti ai concursului pentru prestigiosul trofeu, la Iker Casillas.

Cu Messi si Cristiano Ronaldo, acest 11 magnific al anului 2011 acumuleaza salarii in valoare totala de 83,4 de milioane de euro pe an. Cu o medie de 7,6 milioane de euro pentru fiecare jucator.

Trei dintre cei 11 intra in din topul jucatorilor cu cele mai mari salarii din fotbalul mondial. Este vorba de trei atacanti vedeta: Cristiano Ronaldo (13 mil.euro), Lionel Messi (11 mil.euro) si Wayne Rooney (13,2 mil.euro). Cel mai „prost” platit din acest efectiv este aparatorul FC Barcelona, Gerard Pique, cu numai 4 milioane de euro pe an.

Un „dream team” dominat de jucatorii de la FC Barcelona si Real Madrid, cu 9 din cele 11 locuri disponibile, lasand numai doua locuri libere clubului englez Manchester United.

Iata componenta echipei Fifa/FIF Pro World XI (salariul brut anual este marcat in paranteze):

Casillas (6 mil.euro) - Alves (7 mil.euro), Pique (4 mil.euro), Ramos (5 mil.euro), Vidic (5,2 mil.euro) - Iniesta (7 mil.euro), Xabi Alonso (4,5 mil.euro), Xavi (7,5 mil.euro), Lionel Messi (11 mil.euro) - Ronaldo (13 mil.euro), Rooney (13,2 mil.euro)