Iulius Group a inaugurat astazi Palas Iasi, cel mai mare ansamblu urbanistic din zona rasariteana a tarii. O investitie de 265 milioane de euro asigurata de Unicredit Tiriac Bank, impreuna cu Emporiki Bank si Banca Italo-Romena, Palas este al cincilea si cel mai complex proiect imobiliar mixt dezvoltat vreodata de Iulius Group.

Odata cu inaugurarea Palas, compania a consemnat si cateva recorduri nationale, printre acestea se numara cea mai mare parcare subterana si cea mai mare investitie privata intr-un parc. Totodata, sambata, Palas se pregateste sa depaseasca recordul mondial la numarul de lampioane lansate simultan. Nu mai putin de 20.000 de lampioane vor fi inaltate pe cerul Iasului in prezenta reprezentantilor Guiness Book (precedentul record a fost de 13.000 lampioane).

Totodata, Palas mai aduce o premiera nationala.e, un proiect comercial mixt are ca ancora principala nu un retailer, ci o gradina publica. Parcul Palas a fost proiectat de peisagisti italieni in stil renascentist fiind alcatuit in prezent din peste 50.000 de arbusti si 1.000 de copaci adusi din Italia. In plus, parcul mai are un lac si ponton cu foisor, fantani arteziene si caderi de apa, patinoar sezonier, pavilion muzical pentru concerte, carusel venetian, amfiteatru si cinema in aer liber.

Prin aceasta inaugurare, Iulius introduce conceptul „lifestyle center” pe piata de „mixed-use developments” din Romania. Acesta cuprinde Palas Mall, Palas Shopping Street, cladiri de birouri clasa A, hoteluri de 4 stele, parcarea subterana  (cu aproximativ 2.500 locuri), 70 de apartamente si gradina publica, ultima fiind o investitie privata in valoare de 2,5 milioane euro.
Parte a ansamblului urbanistic a devenit functionala inca din toamna anului 2010, cand dezvoltatorul a inaugurat zona de birouri a proiectului Palas.

Componenta de retail va mixa un „shopping mall” cu o zona de „shopping street” ce se desfasoara pe o suprafata totala de peste 54.000 mp.
Palas Mall are o suprafata inchiriabila de 47.500 mp si cuprinde 132 magazine, food court cu 1.300 de locuri, cinema multiplex, cafenele, restaurante cu specific international, supermarket Auchan, zone de joaca pentru copii si variate posibilitati de entertainment.
Palas Shopping Street este prima strada comerciala de nivel occidental din Romania si totalizeaza 35 de magazine, desfasurate pe 6.600 mp.

La momentul inaugurarii, Palas Mall are un grad de ocupare de peste 97%, a declarat Iulian Dascalu, omul care a reusit in ultimii 4 ani sa duca la bun sfarsit acest proiect. 

Pentru cei interesati de calitatea brandurilor de fashion prezente, amintim prezenta in zona comerciala a proiectului a unor retaileri precum H&M, Massimo Dutti, Tommy Hilfiger, Zara, Camaieu, C&A, New Look, Douglas, Oodji, Hervis Sports, Humanic, LC Waikiki etc. In zona de food reperele sunt KFC Drive Thru, Subway si altii. Ca ancora pe segmentul FMCG mentionam prezenta hipermarketului Auchan.
O alta premiera pentru zona de est a tarii este si multiplexul Village Cinemas, cu prima sala din afara Bucurestiului care are tehnologie VMAX.

Ce inseamna Palas Iasi

- Investitie totala de 265 milioane de euro
- Peste 4.000 de locuri de munca permanente
- 2.500 de locuri in parcarea subterana, investitie de aproximativ 73 milioane de euro
- United Business Center - trei cladiri de birouri clasa A, peste 20.000 mp
- Palas Mall – 47.500 mp, 132 de magazine
- Palas Shopping Street – 6.600 mp, 35 de magazine
- Food court cu 1.300 de locuri, restaurante, cafenele
- Village Cinemas cu 10 sali, dintre care una de tip VMAX
- Hoteluri de 4 stele
- Gradina publica Palas – investitie de aproximativ 2,5 milioane de euro
- alte atractii: carusel venetian, lac, patinoar sezonier, amfiteatru in aer liber