Fotografia în care Barack Obama o îmbrăţişează pe soţia sa, Michelle, postată pe Facebook de echipa democrată cu ocazia victoriei în alegerile prezidenţiale, a devenit imaginea cea mai populară din istoria reţelei de socializare, informeaza agentia France Presse. 


În timp ce toţi americanii aveau privirile indreptate spre uriasele ecrane, unde diferite posturi de televiziune transmiteau in direct evolutia votului din cadrul alegerilor prezidentiale de marti, din Statele Unite, comentand victoria repurtata de Barack Obama în statul Ohio, decisiv pentru soarta srutinului, echipa preşedintelui în exerciţiu a luat lumea prin surprindere anunţând victoria pe Twitter şi Facebook.

Mesajul "încă patru ani" a fost însoţit de o fotografie. În imagine apare preşedintele, care purta o cămaşă albă, cu mânecile suflecate, îmbrăţişând-o tandru pe Michelle Obama, îmbrăcată într-o rochie în carouri albe şi roşii. Fotografia a devenit imediat foarte populară pe Internet.

Câteva ore mai târziu, Facebook anunţa: "Cu mai mult de 2,1 milioane de menţiuni «îmi place», fotografia lui Barack Obama a strâns cele mai multe menţiuni «îmi place» din toate timpurile". Până miercuri dimineaţa, fotografia primise mai mult de 2,5 milioane de menţiuni "îmi place" şi fusese redistribuită de peste 470.000 de ori.

Fotografia a fost făcută în cadrul unui miting, pe 15 august, la Dubuque, în Iowa (centru), de către Scout Tufankjian, care lucrează pentru agenţia Polaris Image, a precizat pentru France Presse echipa lui Barack Obama.