Ministrul francez al Industriilor, Christian Estrosi, a declarat pentru o publicatie locala ca programul prin care autoritatile acorda prime persoanelor care caseaza un autovehicul vechi pentru a cumpara unul nou va fi inlaturat gradual.

"Primele acordate la casare nu pot fi mentinute la nesfarsit. Trebuie sa gasim o cale de a renunta, progresiv, la program, si lucram la acest lucru", a afirmat Estrosi.

Ca urmare a schemei de acordare a primelor de casare, vanzarile de autovehicule noi au crescut in Franta cu 7,1% in iunie. In aceeasi luna, inmatricularile Dacia in Franta, inclusiv autovehicule comerciale usoare, au crescut de peste doua ori, la 6.552 de unitati, fata de iunie 2008.
Directorul executiv al Renault, Carlos Ghosn, a subliniat, la randul sau, necesitatea unei renuntari graduale la acordarea primelor de casare, altfel fiind posibile socuri brutale pe pietele auto. In opinia sa, incetarea acordarii primelor de casare va face ca 2010 sa fie, pentru producatorii de autovehicule, un an la fel de dificil ca si 2009.