Paris este favorabil propunerii americane si britanice de a autoriza statele sa recurga la rezervele strategice de petrol pentru a lupta impotriva cresterii preturilor la titei, a anunat ministrul francez al energiei, Eric Besson.


Statele Unite au lansat o astfel de solicitare, Franta a primit favorabil aceasta ipoteza. Nu mai ramane decat sa asteptam concluziile Agentiei internationale a energiei (AIE), a spus Besson la o conferinta de presa.

Franta va insoti Statele Unite si Marea Britanie la discutiile cu AIE, care ar putea autoriza deschiderea rezervelor energetice pentru a pune capat speculatiilor de pe pietele internationale, a confirmat purtatorul de cuvant al guvernului de la Paris.

Suntem in faza de tratative, a adaugat Valerie Pecresse, amintind ca avizul AIE constituie o preconditie pentru deschiderea rezervelor nationale. Se poate spune ca Franta actioneaza pe toate fronturile cand este vorba de problema pretului la carburant, pentru a obtine o scadere a preturilor in cel mai scurt timp, a insistat Pecresse.