Potrivit procurorilor care au lucrat la dosarul Petromservice, societatea a fost fraudata prin intermediul a 22 de companii offshore controlate de Sorin Ovidiu Vantu si Octavian Turcan.

,,Din declaratiile depuse la deschiderea conturilor bancare si din evidentele departamentului de inregistrare a societatilor din strainatate, inscrisuri transmise de autoritatile judiciare cipriote in urma comisiei rogatorii internationale solicitate in cauza, rezulta ca toate companiile offshore prin intermediul carora s-au realizat achizitiile de actiuni si fraudarea patrimoniului S.C. Petromservice SA sunt controlate de Vintu Sorin Ovidiu si Turcan Octavian, care au contribuit astfel in mod nemijlocit la savarsirea infractiunii de delapidare", arata procurorii in referatul prin care cer arestarea preventiva pentru 29 de zile a 10 persoane, intre care Sorin Ovidiu Vintu, Liviu Luca si Octavian Turcan.

Dintre cele 22 de companii offshore, 13 il au ca beneficiar real pe omul de afaceri moldovean Octavian Turcan, trei pe Sorin Ovidiu Vintu, cei doi fiind beneficiari reali si la o alta companie offshore.

Alte doua companii, una infiintata in 2003 si alta in 2006, il au ca beneficiar real pe Liviu Luca.