Filiala romaneasca a  GTS Telecom, unul dintre furnizorii alternativi de servicii de telecomunicatii, a inregistrat venituri de 23,5 milioane de euro in 2011, ramanand la acelasi nivel ca si in anul precedent, raportand un profit operational de 4,6 milioane de euro.

Desi contextul economic a fost unul nefavorabil Romaniei si Europei Centrale si de Est, veniturile GTS Telecom au ramas la un nivelul stabil, de peste 23 de milioane de euro, similar celui inregistrat in anul 2010. Orientarea noastra catre client, investitiile in extinderea si optimizarea retelei si diversificarea portofoliului companiei stau la baza rezultatelor noastre financiare solide”, a declarat Michael Rees, care a preluat functia de Director General al GTS Telecom la 1 noiembrie 2011.

GTS Romania furnizeaza solutii de transport de date, acces internet si web hosting in centre de date proprii in Bucuresti si Oradea. Reteaua proprie de fibra optica a GTS Telecom depaseste 1.000km, la care se adauga retele de Ethernet si acoperire radio. Achizitia in iunie 2010 a operatorului Datek Telecom adauga inca 400km la reteaua proprie de fibra optica. Compania numara in prezent aproximativ 125 angajati si are sediul in Bucuresti.  Dupa lansarea serverelor virtuale in anul 2011, GTS intentioneaza sa lanseze noi pachete pentru serviciile de voce si sa promoveze noi tehnologii de acces, precum Ethernet.

Compania este parte a GTS Central Europe care detine si opereaza retele extinse de fibra optica si centre de date in intreaga regiune (Cehia, Ungaria, Polonia, Romania si Slovacia) ci aproximativ 50.000 clienti. GTS Central Europe  a avut venituri de 396 de milioane de euro anul trecut, in crestere cu peste 2% fata de anul anterior, castiguri operationale (EBITDA) de 99 milioane de euro (marja de 25% si o crestere anuala de 9%) si un cash flow liber (EBITDA minus cheltuieli de capital) de 50 de milioane de euro. Printre investiitile din 2011 se numara deschiderea unui nou centru de date in Slovacia si extinderea retelei de acces.