Combinatul siderurgic ArcelorMittal Galaţi nu are în intenţie repornirea Furnalului nr.3, care a fost închis în luna decembrie a anului trecut, condiţiile de pe piaţa oţelului nepermiţând acest lucru, a anunţat directorul de comunicare al societăţii, Dorian Dumitrescu.'ArcelorMittal Galaţi doreşte să clarifice - aşa cum a mai anunţat anterior, deopotrivă partenerilor sociali, cât şi opiniei publice - că actualele condiţii din piaţă nu sunt favorabile repornirii Furnalului nr.3 şi că această intenţie nu este printre priorităţile noastre pe termen scurt. Dar acest echipament, recent reparat, poate fi repornit imediat ce situaţia se va îmbunătăţi. Furnalul nr.5 singur poate livra volumele de fontă lichidă necesare, de calitate înaltă şi la costuri competitive', a declarat Dumitrescu.

Furnalul nr.3, cu o capacitate anuală de un milion de tone de fontă, a fost oprit în decembrie anul trecut, combinatul siderurgic gălăţean operând doar cu Furnalul nr.5, care poate produce până la două milioane de tone de fontă pe an. Acesta a fost repornit în toamna anului trecut, după ce a fost reînzidit. Lucrările, care au durat aproximativ doi ani, au costat peste 80 de milioane de euro.

Administraţia combinatului a anunţat încă de anul trecut că în cazul în care piaţa oţelului nu se va revigora, Furnalul nr.3 nu va fi repornit.