Garanti Bank, prezenta pe piata din Romania din 1998, a anuntat ieri ca a in­che­iat cu succes prima sa emisiune de cer­ti­ficate cu discount pe piata din Turcia, in valoare totala de aproximativ 40 de mili­oa­ne de euro, cu o maturitate de sase luni.

Potrivit reprezentantilor bancii, emi­si­unea a fost lansata cu scopul de a testa apetitul investitorilor din Turcia pentru piata din Romania.
Valoarea totala a emisiunii a fost de 100 de milioane de lire turcesti (apro­xi­ma­tiv 40 de milioane de euro), cu o ma­tu­ritate de 6 luni. Aceasta s-a desfasurat in perioada 3-4 august 2011.

  ,,Am investit in Romania peste 1 mi­li­ard de euro in ultimii trei ani. Planurile noastre sunt de a continua aceste in­ves­titii, iar o emisiune de certificate cu dis­count pe o piata activa, asa cum este cea din Turcia, va asigura partial finantarea necesara pentru astfel de investitii. Am ales piata din Turcia pentru ca stim ca exista un interes crescut din partea investitorilor turci pentru piata locala, dovada fiind si faptul ca emisiunea a fost suprasubscrisa. Mai mult, aceasta este o premiera, deoarece este prima emisiune de certificate cu discount romanesti pe piata din Turcia, iar Garanti Bank Romania este prima banca straina care lanseaza certificate cu discount in Turcia”, a declarat Murat Atay, directorul general al Garanti Bank.  

Garanti Bank este o banca universala, oferind o gama completa de produse pentru toate segmentele de business - retail, IMM si corporate. Prezenta pe piata din Romania din 1998, Garanti Bank a dezvoltat un portofoliu de peste 200.000 de clienti. Banca detine o retea de 78 de agentii, 180 de bancomate si peste 7.000 de terminale POS.