Turkiye Garanti Bankasi A.S. (TGB) a realizat astazi o majorare de capital de 18 milioane euro pentru Garanti Bank Romania, pana la 221 milioane euro, pentru a sustine operatiunile de dezvoltare pe care institutia bancara le va continua in Romania.

"Prin aceasta majorare de capital, alaturi de consolidarea operatiunilor noastre in Romania, ne vom atinge si obiectivul de a ne plasa pe primele zece pozitii in topul bancilor care activeaza aici. In acelasi timp, vom continua sa aducem in aceasta piata produse si servicii competitive si inovatoare”, a declarat Murat Atay, CEO Garanti Bank Romania.

In primele noua luni ale anului 2011, profitul Garanti Bank Romania a fost de 1,9 milioane euro, conform standardelor IFRS.

Garanti Group, care reuneste patru entitati in Romania – Garanti Bank, Garanti Credite de Consum, Garanti Leasing, Garanti Credite Ipotecare – a inregistrat un profit consolidat de 6 milioane de euro.

Garanti Bank este o banca universala prezenta pe piata din Romania din 1998. Banca a dezvoltat un portofoliu de  peste 230.000 de clienti, detine o retea de 78 de agentii, 200 de bancomate si peste 7.500 de terminale POS.