Costumele de scena ale regelui muzicii pop, Michael Jackson, vor porni intr-un turneu in jurul lumii, dupa care vor fi vandute la licitatie. Prima expozitie a fost programata pentru 18 mai, in Chile.


Colectia va poposi, apoi, in diferite tari din Europa si Asia, inclusiv in Japonia si China. In decembrie, ele vor reveni pe pamant american, unde, la Beverly Hills, vor fi scoase la licitatie.

Vizitatorii vor putea admira, printre altele, faimoase pereche de manusi incrustate cu cristale, precum si „haina militara”, pe care celebrul cantaret a purtat-o la ceremonia Soul Train Awards in 1989. Expozitia numara peste 100 de exponate.

Toate costumele poarta semnaturile lui Dennis Tompkins si Michael Bush, care timp de 25 de ani au creat vestimentatia de scena a lui Michael Jackson.

Vedeta americana a decedat in iunie 2009, in urma unui stop cardiac. De atunci, multe dintre obiectele de scena ale cantaretului au fost vandute la licitatii: de exemplu, manasa acoperita de cristale a fost adjudecata pentru 48.000 de dolari.