Distribuitorul de gaze naturale GDF SUEZ Energy România va emite obligaţiuni în valoare maximă de 300 milioane de lei , care vor fi listate la Bursa de Valori Bucureşti.Obligaţiunile sunt dematerializate, negarantate şi neconveribile, având o valoare nominală de 10.000 de lei. Titlurile vor avea o scandenţă de până la şapte ani şi o rată de dobânzii egala cu dobânda la obligaţiunile emise de statul român cu o durată echivalentă plus o marjă de risc corporate, se menţionează în convocator.

Singurele emisiuni de obligaţiuni corporative listate la BVB sunt ale Băncii Europene pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (130 milioane lei) şi ale Băncii Europene de Investiţii (300 milioane lei). Cea mai recentă emisiune de obligaţiuni lansată de o companie din România şi listată la BVB a fost în 2005, de către Banca Transilvania. Titlurile au ajuns la scadenţă în 2010.

GDF SUEZ Energy România (fosta companie Distrigat Sud) a înregistrat în 2011 o cifră de afaceri de 3,86 miliarde lei (910,8 milioane euro), în creştere cu 9%, şi un profit net de 261,9 milioane lei (61,8 milioane euro), în uşoară scădere.

Distribuitorul de gaze are 1,3 milioane de clienţi în 18 judeţe (Brăila, Tulcea, Vrancea, Argeş, Ilfov, Giurgiu, Buzău, Călăraşi, Ialomiţa, Galaţi, Braşov, Covasna, Bâmboviţa, Prahova, Vâlcea, Dolj, Olt şi Gorj) şi în Bucureşti.


Compania, parte a grupului energetic franco-belgian GDF SUEZ, a intrat în 2009 şi pe piaţa furnizării de energie electrică pentru clienţii business. Totodată, GDF SUEZ Energy România va construi un parc eolian în judeţul Brăila, cu o capacitate instalată de 48 MW, prima unitate de acest fel a companiei în România.