Controlat de grupul chinez Geely Holding, Volvo intentioneaza sa investeasca 11 miliarde de dolari (8,42 miliarde de euro) in dezvoltarea de noi produse si de noi capacitati de productie in cursul urmatorilor ani, a anuntat purtatorul de cuvant al constructorului auto suedez.


Anterior acestei declaratii, revista germana Wirtchaftswoche a relatat ca banii vor fi varsati de Geely, informatie dezmintita insa de Per-Ake Froberg. „Nu Geely va investi”, a insistat purtatorul de cuvant.

Geely a cumparat Volvo de la Ford in 2010, operatiune care ramane si in ziua de astazi cea mai importanta achizitie realizata in strainatate de un grup auto chinez.

Anul trecut, intr-un interviu acordat agentiei Reuters, directorul general al Volvo, Stefan Jacoby, a evocat un plan de investitii cuprins intre 10 si 11 miliarde de dolari pe cinci ani, care sa permita elaborarea de noi modele si constructia noilor linii de productie in China.

Pana in 2015, grupul vrea sa controleze 20% din piata masinilor de inalta tinuta. Citat de publicatia germana, Li Shufu, presedintele Geely a precizat ca Volvo va deschide o noua uzina pentru fabricarea de motoare. „Vrem sa relansam Volvo, conferind marcii o noua forta”, a mentionat el.