Retailerul german Arcandor, care detine unul dintre cele mai mari lanturi locale de magazine universale, Karstadt, s-a declarat oficial, astazi, in stare de insolventa, ca urmare a refuzului Guvernului german de acordare a unui ajutor de stat de urgenta. Executivul a respins, luni, cererea de fonduri de stat pentru reinnoirea liniilor de credit ale grupului, de pana la 710 milioane de euro. Cancelarul german Angela Merkel a subliniat ca niciun ajutor de stat nu poate fi eficient pana cand Arcandor nu redacteaza un plan viabil pentru viitor.

Declaratia de faliment inaintata de Arcandor in justitie include magazinele Karstadt si operatiunile de comert prin posta si catalog Primondo (care detine Quelle), dar nu si Thomas Cook, al doilea mare grup de servicii turistice din Europa, la care grupul este actionar majoritar.
In urma anuntului Arcandor, Metro a indicat ca ar dori sa reia discutiile de fuziune saptamana viitoare, fiind interesat de preluarea a 60 dintre cele 120 de unitati Karstadt.

In plus, potrivit declaratiei unei surse guvernamentale, mai multi investitori straini si locali si-au exprimat interesul pentru operatiunile de comenzi prin posta Primondo, care includ Quelle. Printre acestia se afla si grupul Otto, cel mai mare operator de comenzi prin posta la nivel mondial.