Ambasadorul SUA la Bucureşti, Mark Gittenstein, a declarat, miercuri, că atât în România, cât şi în SUA "guvernele vin şi pleacă", importantă fiind însă relaţia de parteneriat dintre cele două ţări, care va dăinui pentru totdeauna şi care nu poate fi distrusă, releteaza agentia Mediafax.


Mark Gittenstein a declarat, miercuri, la Flotila 71 Aeriană Câmpia Turzii, unde a asistat la o demonstraţie din cadrul unui exerciţiu militar româno-american, că militarii români şi americani se antrenează împreună, luptă împreună în Irak şi Afganistan şi mor împreună.

"Vreau să spun tuturor că ceea ce este special la acest exerciţiu, nu este tehnologia americană şi nici armamentul sofisticat, ci faptul că un număr de 335 de militari americani şi români se antrenează împreună, împărtăşesc idei şi clădesc un parteneriat. Guvernele vin şi pleacă, atât în România, cât şi în SUA, dar ceea ce este important este ce se întâmplă cu aceşti militari, construind o relaţie de parteneriat între români şi americani, între cele două ţări, care va dăinui pentru totdeauna şi care nu poate fi distrusă. Ne antrenăm împreună, aici, la Câmpia Turzii, luptăm împreună cu militarii români în Irak şi Afganistan şi murim împreună", a spus diplomatul american.

El a citat din piesa "Henric al V-lea" de William Shakespeare şi le-a transmis militarilor români că sunt "fraţii lui", aşa cum a făcut şi în urmă cu trei ani. "Henric al V-lea le-a spus soldaţilor lui «Cel care îşi varsă sângele împreună cu mine azi este fratele meu». Asta simt faţă de români, sunteţi fraţii mei şi surorile mele, iar relaţiile dintre noi vor dăinui pentru totdeauna", a încheiat Mark Gittenstein.

Ambasadorul SUA la Bucureşti, Mark Gittenstein, a participat, miercuri, alături de ministrul Apărării, Corneliu Dobriţoiu, la o demonstraţie din cadrul exerciţiului bilateral româno-american "Dacian Viper 2012", care se desfăşoară la Flotila 71 Aeriană "General Emanoil Ionescu" de la Câmpia Turzii.