Potrivit cifrelor cabinetului ComScore, Gmail ar ocupa primul loc printre mesageriile electronice din lume, depăşindu-le pe cele ale Microsoft şi Hotmail. Cabinetul, specializat în analize în mediul digital, a publicat rezultatele privind locul mesageriei electronice utilizate pe web şi surpriza a fost că Gmail s-a clasat prima, relatează maxisciences.com, citat de Agerpres.


Potrivit ComScore, Gmail ar fi utilizat de 287,9 milioane de persoane din întreaga lume, cifră care ar plasa-o pe primul loc. Însă mesageria Google nu este lider peste tot. În Statele Unite, de exemplu, Yahoo ar ocupa primul loc, cu 76,7 milioane de utilizatori, urmată de Gmail, cu 69,1 milioane, podiumul fiind încheiat de Hotmail, cu 35,5 milioane de utilizatori.


Conform acestui studiu, mesageria Microsoft, Hotmail, este marele perdant, căzând de pe primul loc, cu 286,2 milioane de utilizatori în lumea întreagă. Nu este prea departe de lider şi nici Yahoo nu stă rău - 281,7 milioane de utilizatori. Prin urmare, lupta pentru dominaţia mondială pe piaţa mesageriei electronice nu s-a încheiat. Şi apariţia în luna august, a noului outlook, ar putea crea surprize pe această piaţă.