Şeful băncii americane Goldman Sachs, Lloyd Blankfein, a spus că sprijinul pe care l-a arătat faţă de drepturile homosexualilor a făcut ca banca să piardă deja un client, scrie Reuters.

„Nu o să spun numele clientului care nu a mai vrut să facă afaceri cu noi, dar dacă l-aţi auzi, nu v-ar surprinde”, a spus acesta, în cadrul unui eveniment pe tema rolului jucat de Wall Street în promovarea egalităţii în drepturi.

Poziţia lui Blankfein faţă de căsătoria între persoane de acelaşi sex este cunoscută, în contextul în care acesta a semnat o scrisoare alături de alţi bancheri de pe Wall Street, în care cerea autorităţilor din New York să legalizeze acest tip de legături.

Declaraţiile şefului Goldman Sachs vin în contextul în care acesta vrea să spele imaginea băncii.

Banca a fost acuzata ca a luat decizii care au afectat interesele propriilor clienti, in incercarea de a obtine profit si de a face fata crizei. 

Goldman Sachs a raportat un profit net in scadere cu 23%, la 2,1 miliarde dolari, pentru primele trei luni ale anului, in conditiile in care castigurile din tranzactionarea de obligatiuni si valute au fost mai mici decat ale rivalelor Citigroup sau JPMorgan Chase.    

Citeşte şi www.incomemagazine.ro/articol_75106/si-mai-multa-publicitate-negativa-pentru-goldman-sachs-cazul-gupta.html