Cotidianul Daily Telegraph scrie ca o flota impresionanta de nave de razboi se grupeaza in Golful Persic in asteptarea unui posibil atac asupra Iranului. Teheranul sustine ca este pregatit sa riposteze si anunta ca e gata sa atace bazele americane. 


Flota cuprinde nave de lupta, portavioane, dragoare de mine si submarine din 25 de state. Aceasta se indreapta spre stramtoarea Ormuz intr-o demonstratie de forta. Cotidianul sustine ca o blocada ar avea efecte catastrofale asupra economiilor fragile ale Marii Britanii, SUA si ale statelor europene. Flota se pregateste de un atac preventiv din partea Israelului drept raspuns la politica Teheranului de inarmare.

Autoritatile iraniene sustin ca sunt gata sa distruga Israelul dar sa si atace bazele militare americane din Golf, potrivit comandantului Gardienilor Revolutiei Iraniene. "In cazul unui atac impotriva Iranului, nu va ramane nimic din Israel, date fiind dimensiunile mici ale tarii si capacitatile noastre balistice. Nicio regiune din Israel nu va fi ferita, iar acesta ar trebui sa fie un element de disuasiune fata de statul evreu", spune Mohammad Ali Jafari, compandantul Gardienilor.

Autoritatile de la Tel Aviv au amenintat in mai multe randuri ca vor ataca instalatiile nucleare iraniene daca eforturilor diplomatice menite sa impiedice Iranul sa se doteze cu arme nucleare vor esua.