Compania Google a cumparat in 2011 un numar de 79 de companii, cheltuind in acest scop aproximativ 1,9 miliarde de dolari, informeaza situl TechCrunch, citand un document remis Jandarmului pietei financiare americane.

Textul cuprinde date privind tranzactiile incheiate de Google pana la 31 decembrie 2011. De aceea el nu reflecta acordul convenit de Google in vederea preluarii producatorului de telefoane mobile Motorola Mobility, cu 12,5 miliarde de dolari. Anuntata in august 2011, dar va fi finalizata in cursul acestui an.

Cea mai importanta, ca valoare, achizitie efectuata anul trecut de Google a fost asimilarea firmei ITA Software, pentru care a platit 676 milioane de dolari. In septembrie, Google a lansat primul sau produs – un serviciu de cautare a biletelor companiilor aeriene care deservesc liniile interne ale SUA.

In 2010, Google a realizat 48 de achizitii, investind aproape 1 miliard de dolari.

„Achizitiile vor ramane o componenta importanta a strategiei noastre si un mijloc de a folosit capitalul de care dispune. Intentionam sa pastram si pe viitor acelasi ritm de dezvoltare”, se precizeaza in documentul mentionat.