Compania Google a inceput sa vanda dispozitive Android prin intermediul propirului magazin online. Aceasta este a doua incercare a companiei de a iesi direct la consumator.


Astfel, serviciul sau online Google Play, prin care compania vinde aplicatii Android, filme, muzica si carti, a adaugat o noua sectiune "Device", iar primul dispozitiv care a aparut pe “tejgheaua” virtuala este Samsung Galaxy Nexus.

In SUA, acest gadget pe platforma Android 4.0 (Ice Cream Sandwich) este vandut la un pret de 399 dolari (fara abonament). Acesta este oferit tuturor clientilor operatorilor de telefonie mobila AT & T Inc si T-Mobile. Serviciul Google Wallet instalat in acest smartphone permite cumparaturile prin simpla trecere a telefonului mobil in dreptul cititorului.

Potrivit firmei de cercetare Gartner, cota smartphone-urilor Android in totalul vanzarilor catre utilizatorii finali a crescut in Trim. 4 2011 cu 31% fata de aceeasi perioada a anului trecut, ajungand la 51% din totalul vanzarilor de smartphone-uri.