In ultimul trimestru al anului trecut, compania Google a inregistrat un beneficiu curent de 9,50 dolari/actiune, fata de 10 dolari anticipat de piata.Google a ratat consensul. Situl de internet a anuntat un beneficiu trimestrial in crestere cu 6.7%, la 2,71 miliarde de dolari, cifra care a dezamagit insa piata. Analistii se asteptau la un beneficu de 10,49 de dolari/actiune in ultimul trimestru din 2011, dar au primit numai 9.50 dolari.

Cifra de afaceri trimestriala a avansat cu 25%, la 10,58 miliarde de dolari, cea anuala progresand cu 29,3%, la 37,91 miliarde de dolari.

Verdictul analistilor a fost neiertator: un esec. Nu trebuie uitat ca motorul de cautare a obisnuit piata sa depaseasca orice previziuni. Pe acest fond de dezamagire, actiunile Google au pierdut 10%, la 575 dolari in tranzactiile electronice.

"A fost un trimestru bun pentru un an formidabil", s-a grabit sa asigure directorul general al companiei, Larry Page. "Sunt super incantat de cresterea afisata de sistemul de operare Android, de mesageria Gmail si de instrumentul de personalizare Google+, care are in prezent 90 de milioane de utilizatori, dublu fata de ceea ce am anuntat noi in urma cu trei luni", a adaugat el.

"Sunt mai mult decat entuziast gandindu-ma la ce vom face in 2012, an care ne va oferi ocazia formidabila de a-i ajuta pe internauti si de a dezvolta activitatile noastre", a afirmat fondatorul Google.