Google a raportat joi un profit de 2,18 miliarde de dolari în trimestrul al treilea, în scădere de la 2,73 miliarde de dolari în aceeaşi perioadă a anului trecut, iar rezultatul sub aşteptările analiştilor a dus la suspendarea acţiunilor companiei la bursa Nasdaq, după un declin de 9%.
Operatorul celui mai accesat motor de căutare la nivel mondial a luat prin surprindere piaţa, anunţul fiind aşteptat după închiderea tranzacţiilor, transmite MarketWatch, citat de Mediafax.

Caderea actiunilor a provocat o reducere a capitalizarii bursiere Google de 22 miliarde dolari, conform Telegraph.co.uk.

Operatorul celui mai accesat motor de căutare la nivel mondial a publicat din greşeală mai devreme cu câteva ore rezultatele financiare pe trimestrul al treilea, pe site-ul Comisiei americane pentru bursă şi valori mobiliare, anunţul incluzând la sfârşit propoziţia "aşteptăm declaraţiile lui Larry" (Larry Page, cofondator al Google n.r.).

Google a luat astfel prin surprindere piaţa, anunţul fiind aşteptat după închiderea tranzacţiilor. Eroarea a devenit rapid subiect pe Twitter, printre comentarii fiind şi observaţia că Google ar putea simţi lipsa Marissei Mayer, care a plecat din companie în urmă cu câteva luni pentru a conduce Yahoo.

Veniturile au urcat de la 7,51 miliarde de dolari la 11,33 miliarde de dolari, în timp ce analiştii anticipau 11,39 miliarde de dolari.

Profitul pe acţiune, de 6,53 dolari, este sub aşteptările analiştilor, de 10,63 dolari.