Gothaer Finanzholding, din Germania, a finalizat preluarea pachetului de acţiuni reprezentând 67% din capitalul social al Platinum Asigurări, în urma aprobării tranzacţiei de către Comisia de Supraveghere a Asigurărilor, a anunţat asigurătorul român.


"Achiziţia a 67% din acţiunile Platinum este un pas important în strategia de dezvoltare a grupului Gothaer în Europa Centrală şi de Est, iar Platinum este platforma ideală pentru intrarea pe piaţa românească a asigurărilor. Suportul financiar şi tehnic venit din partea uneia dintre cele mai vechi (...) companii de asigurări din Germania va întări poziţia Platinum. Împreună cu echipa managerială locală (...), ne aşteptăm să devenim în următorii 5 ani una dintre cele mai mari companii pe piaţa asigurărilor generale din România", a declarat într-un comunicat directorul financiar al Gothaer Insurance Group, Jürgen Meisch.

Restul acţiunilor Platinum sunt deţinute de Constantin Toma, fost director general al Omniasig, şi Efraim Naimer. Compania va fi rebranduită, în curând, în Gothaer. Anul trecut Platinum Asigurări a raportat un profit net de 296.000 lei, la prime de 18,1 milioane de lei.

Gothaer Versicherungsbank este una din cele mai importante companii de asigurări mutuale din Germania şi compania mamă a grupului Gothaer.
Gothaer Finanzholding AG este entitatea care administreaza activitatile financiare ale grupului. 

Cu o experienta de aproape 200 de ani în domeniul asigurărilor, Gothaer are peste 3,5 millioane de clienţi, gestionând un portofoliu de active de 23 miliarde de euro şi un volum anual de prime subscrise de aproximativ patru miliarde de euro.