Infrastructura romaneasca nu i-a putut da pace Cabinetului Boc nici macar in Saptamana Patimilor. Asa se face ca, in mare taina, premierul si-a pus pecetea, prin doua hotarari de guvern, pe reabilitarea si moder­nizarea a aproximativ 810 km de drumuri judetene si comunale pentru care se vor scoa­te din vistieria statului peste 616 mil. euro. Daca cele doua HG vizeaza 18 judete ale tarii, aproape jumatate din suma apro­bata va merge catre zonele aflate sub tutela PDL.

Ministrul Dezvoltarii Regionale si Turis­mului Elena Udrea a reusit sa mai taie din lis­ta celor 10.000 km ai proiectului de reabi­litare coordonat de MDRT aproximativ 810 km, pentru care a si contrasemnat hotararile parafate de premier. Din suma totala apro­ba­ta pentru aceste drumuri, 292,4 milioane de euro vor pleca spre judetele ,,portocalii”, unde costul reabilitarii unui kilometru depaseste chiar si 2,5 milioane de euro.


La Viseu de Sus, 17,4 mil. euro pentru 6,9 km


Se pare ca ziua de 21 aprilie 2011 va ra­mane una memorabila pentru reabilitarea si modernizarea celor 10.000 km de dru­muri judetene si de interes local pentru care ministerul condus de Elena Udrea ,,se bate” pentru obtinerea a 2 miliarde de euro pana in 2013. Chezasie stau, deja publicate in Mo­nitorul Oficial, doua hotarari de guvern (HG 282 si HG 283). Cele doua documente vi­zeaza repararea a 809,5 km de drumuri dis­puse in 18 judete, pentru care Cabinetul Boc a aprobat 616,4 milioane de euro. Daca in ceea ce priveste numarul de kilometri ce vor fi reabilitati si totalul sumei alocate prin cele doua HG campion este judetul ,,portocaliu” Dambovita (89,9 km si 110,5 mil. euro), la ca­pitolul costuri conduce un alt ,,portocaliu”. Astfel ca, pentru judetul Maramures, Boc-Udrea nu au aprobat reabilitarea decat a 6,9 kilometri de drumuri pe raza orasului Viseu de Sus, dar la pret de lux. Pentru aceasta dis­tanta a fost aprobata suma de 17,4 milioane de euro, ceea ce face ca pentru repararea unui kilometru de drum sa se cheltuiasca peste 2,5 milioane de euro. Cel mai ,,napas­tuit” judet, potrivit hotararilor emise de Cabi­netul Boc, s-a dovedit a fi Doljul. Pentru aces­ta nu s-a aprobat decat suma de 7,8 mil. euro, sufi­ci­enta se pare pentru reabilitarea drumu­rilor lo­cale si judetene. In opinia Executi­vului, doar 10,7 kilometri ar mai trebui reabilitati pen­tru ca infrastructura doljeana sa fie cu ade­varat moderna. Potrivit MDRT, in ceea ce priveste alocarile de fonduri, acestea urmea­za sa fie stabilite in functie de prioritati, dar dupa finalizarea licitatiilor si atribuirea pa­chetelor de lucrari catre constructori.