Grupul de hackeri GhostShell au declarat razboi Rusiei, se arata intr-un anunt publicat astazi.


Ei si-au botezat actiunea ProjectBlackStar, scopul fiind de a publica diferite informatii catalogate drept secrete, informeaza agentia Interfax. In cadrul acestei operatiuni, hackerii intentioneaza sa dea publicitatii pe reteaua de Internet tot felul de documente.

Concret, este vorba de „conturi, parole, adrese de e-mail si alte date legate de organizatii guvernamentale, de invatamant, politice, organe de ordine, sisteme de telecomunicatii, institutii de cercetare stiintifica, corporatii si unitati spitalicesti”.

Potrivit anuntului mentionat, cetatenii Rusiei „sunt obligati sa duca o viata izolata de restul lumii, o viata impusa de politicieni si de liderii tarii lor”.

GhostShell sustine ca „dispune de o cantitate mai mare de documente rusesti decat FSB si sunt gata sa demonstreze” acest lucru. Anterior, GhostShell a publicat 120.000 de materiale ale celor mai mari 100 de universitati din lume, iar in cadrul proiectului HellFire a deschis accesul la 1 milion de documente, inclusiv ale CIA si Wall Street.