Reorganizarea celui mai mare producator de energie din tara, Hidroelectrica, este o masura pentru a scapa de contractele cu baietii destepti si nu va umari vanzarea de active, a decarat mierucuri Remus Vulpescu, presedintele Consiliului de Administratie al companiei. 


Prezent in fata unor reprezentanti ai sindicatelor care pichetau Ministerul Economiei, Remus Vulpescu a spus ca pana la finele acestui se estimeaza finalizarea procesului de reorganizare. Aceste nu presupune reducerea personalului sau scaderea salariilor ci doar renuntarea la contractele cu baietii destepti din energie. 

Un prin pas a fost denuntarea in aceasta saptamana a contractului cu Euro PEC din Galati, detinuta de Adrian Comsa, din cauza neplatii unei datorii de 37 milioane de lei aferenta anului 2012. "Este un mit ca baietii destepti platesc in avansa", sustine Vulpescu. Conform acestuia, cel mai mare datornic la Hidroelectrica este o alta companie a statului roman, Transelectrica, cu restante de peste 40 milioane de lei.