Vodafone a lansat in Romania terminalul HTC Magic, realizat pe platforma software Google Android, un telefon premium, cu ecran tactil si acces instant la serviciile on-line ale celui mai popular motor de cautare, capabil de functii business si multimedia, care vine la oferta cu doua abonamente cu „internet nelimitat.”

„Este probabil cea mai importanta lansare de anul acesta pe piata locala”, a declarat pentru „Financiarul” Tomasz Lesniak, Aarea Manager HTC Eastern Europe. Compania a avut succes in ultimele 12 luni pe piata locala in special datorita terminalului HTC Touch Diamond, iar Magic este primul Android lansat oficial, a precizat oficialul. El a apreciat ca piata est-europeana, in pofida problemelor, are potential mare privind penetrarea telefoanelor smartphone, iar HTC vrea sa fie unul dintre jucatorii de top. „Urmeaza cu siguranta si alte lansari, sunt trei telefoane Android si cinci Windows Mobile, dar nu le vom aduce pe toate in fiecare din pietele in care operam”, a spus Lesniak.

Vodafone ofera HTC Magic la pret de 269 de euro cu TVA inclus, dar cu abonament de 32,08 euro pe luna, care include 200 de minute nationale, 1.500 de minute in retea si trafic de date nelimitat. Mai este un abonament recomandat, de 22,08 euro pe luna, care include 100 de minute nationale, 800 in retea si trafic de date nelimitat. Abonamentele limiteaza largimea de banda la 3,6 Mbps pentru aproximativ 1 GB de trafic, dupa care scade automat la 128 kbps pentru download si 64 kbps pentru trimiterea de fisiere. Interesant de mentionat este ca HTC Magic poate fi comandat cu orice abonament, chiar cele de 8,92 euro pe luna. Terminalul taiwanez are un ecran LCD tactil cu diagonala de 3,2 inci,  iar printre noutatile introduse se numara butonul de cautare Google dedicat si un track-ball pentru controlul cursorului pe ecran. Procesorul este Qualcomm la 528 MHz, iar telefonul ofera 2GB de memorie pentru stocarea datelor si are slot de card.