Presedintele venezuelean sustine ca a incheiat cu succes radioterapia pentru tratarea cancerului pe care a facut-o in Cuba si s-a intors ion noaptea de vineri spre sambata in tara. 


"Trebuie sa va informez ca aceste ultime zile au incheiat cu succes intregul ciclu de radioterapie", a afirmat Chavez la sosirea pe aeroportul din capitala Venezuelei. Chavez, in varsta de 57 de ani, a suferit doua interventii chirurghicale pentru extirparea unei tumori canceroase si a fost supus unei chimioterapii urmata de o radioterapie. 

Pana in prezent nu a dezvaluit tipul de cancer de care suferea si nici pronosticul medicilor. In data de 26 februarie a fost operat la Havana, in tara bunului prieten Fidel Castro, pentru a doua tumoare canceroasa, in zona pelviana. Prima tumoare a fost extirpata din iunie 2011. Din 24 martie a inceput un nou ciclu de radioterapie. 

Chavez este la putere din 1999 fiind unul dintre cei mai radicali lideri din America Latina, un adversar declarat al SUA. El doreste sa candideze din nou la alegerile prezidentiale, ce vor avea loc la 7 octombrie.