Seara de film de la Institutul Cultural Român (ICR) propune joi, 27 septembrie, de la ora 18,00, o retrospectivă cu toate filmele premiate la recenta ediţie a Festivalului Internaţional de Film NexT. 

Potrivit Biroului de Presă al ICR, citat de Agerpres, vor fi proiectate filmele: 'Hello Kitty', regia: Millo Simulov (Premiul publicului pentru film românesc), 'De azi înainte', regia: Dorian Boguţă (Premiul pentru cel mai bun film românesc), Camera, regia: Fernando Franco (Premiul 'Andrei Toncu pentru cea mai bună coloană sonoră), 'Junior', regia: Julia Ducournau (Premiul 'Cristian Nemescu' pentru cea mai bună regie ex-aequo), Aglaee, regia: Rudi Rosenberg (Premiul 'Cristian Nemescu' pentru cea mai bună regie ex-aequo) şi 'Pe malurile Mediteranei', regia: Olivier Py (Trofeul NexT).

Proiecţia va fi urmată de o discuţie moderată de criticul de film Andrei Gorzo, la care vor lua parte regizorii Millo Simulov şi Dorian Boguţă.

Creat în 2007, în memoria regizorului Cristian Nemescu şi a sound designerului şi compozitorului Andrei Toncu, NexT susţine cinemaul imaginativ şi inovator din întreaga lume.

Misiunea sa este să descopere şi să promoveze în plan local, naţional şi internaţional cineaştii talentaţi aflaţi la începutul carierei. 

Selecţia filmelor din competiţia festivalului este realizată de criticul de film Andrei Gorzo şi de co-selecţionera sa Irina Trocan, iar în 2012 a cuprins 27 de titluri, din cele peste 1.200 de filme primite.

ICR, partener al festivalului încă de la prima ediţie, a oferit şi în acest an Trofeul NexT, Premiul 'Cristian Nemescu'' pentru cea mai buna regie şi Premiul 'Andrei Toncu' pentru cea mai bună coloană sonoră.

Accesul publicului este liber, în limita locurilor disponibile.